joi, 5 mai 2011

FESTIVALUL LUMINII

Festivalul Luminii este un proiect naţional sincron, iniţiat şi susţinut de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, care se vrea a fi o manifestare artistică a tinerelor talente, într-o atmosferă deosebită, creată timp de câteva ore de zeci de mii de lumânări.
Copii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri sau nu ai Organizației Naționale "Cercetaşii României" vor fi implicați în desfășurarea acestui eveniment în echipe, pentru fiecare locație, sub îndrumarea și coordonarea adulților, lideri în cadrul organizației de voluntariat.
Ideea a apărut în 2004. Atunci, câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumusețea lucrurilor mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, clujenii prezenți aşezând pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor cat și dorința de a deveni realitate.
Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, crescând în timp, din toate punctele de vedere, de la 200, la mii de lumânări. 
În 2008, ideea a fost preluată la nivel naţional şi s-a extins, fiind preluată de alte centre locale de cercetaşi în 9 oraşe din toată ţara.
Anul acesta, Festivalul Luminii se va desfăşura în data de 7 mai 2011 între orele 19:30-23:30.
Centrul Local „Naparis” va organiza şi susţine pentru prima dată acest eveniment sincron, împreună cu toate celelalte 22 de oraşe din ţară, în parteneriat cu Primaria Pucioasa şi Centrul Cultural  „I.Al. Brătescu Voineşti” Pucioasa, unde vor fi organizate ateliere specific cercetăşeşti pentru copii (orientare, noduri, jocuri, animaţi etc). Mii de lumânări se vor aprinde în parcul oraşului, amintindu-ne astfel de bucuria adusă de lucrurile mărunte şi, măcar pentru o clipă, vom lăsa deoparte grijile şi  rutina.

Vă invităm alături de noi, pentru a uita timp de câteva ore de stresul de zi cu zi, în atmosfera caldă a lumânărilor aprinse!

Cătălina Posta – ONCR – Coordonator Centrul Local „Naparis” Pucioasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu