duminică, 15 mai 2011

ZIBO LA PEŞTERĂ

În urma participării la “Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, acţiune organizată de www.zobo.ro, copiii de la grădiniţa “Iepuraşii Veseli” din Ploieşti au câştigat o excursie gratuită de o zi. Această excursie a fost oferită de SC ADVENTURE CAMPS SRL cu sprijinul Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ.
Bucurându-se de vremea minunată, cei 31 de copii însoţiţi de Doamna educatoare Despina Marta dar şi de părinţi grijulii, au pornit la drum duminică 15 mai 2011.  Pătrunzând în inima munţilor prin poarta deschisă de Valea Ialomiţei, au lăsat în urmă autocarele  şi au pornit cu mic cu mare pe Valea Răteiului din Munţii Leaota. Copiii, cu vârste între 5 şi 7 ani au umplut valea cu glasuri cristaline, cu strigătede bucurie şi nerăbdare. Împărţiţi în trei echipe: “Fluturaşii”, “Fulgerul” şi “Leii”, piticii cei curajoşi au luat cu asalt pantele abrupte în căutarea tărâmului subteran al aventurii. În faţa intrărilor întunecate, elanul lor s-a mai domolit puţin dar încurajându-se unii pe alţii au explorat cu toţii Peştera Onicăi  şi Peştera cu Două Intrări, cavităţi mititele şi prietenoase, pe măsura lor. După ce au făcut cunoştinţă cu întunericul, răcoarea, umezeala şi noroiul, dovedind că nimic nu le stă în cale, copiii şi-au dovedit apoi măiestria la proba de tir cu arcul. La final, SC ADVENTURE CAMPS şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ au oferit membrilor celor trei echipe de curajoşi diplome de participare.
Printre cei care i-au condus pe copii în temerara lor încercare s-au numărat şi cercetaşii Andra şi Mihnea (în vârstă de 11 respectiv 13 ani), membri ai Patrulei Coresi a Centrului Local “Naparis” Pucioasa.
O zi frumoasă, în mijlocul naturii petrecută de copii alături de părinţi şi de părinţi alături de copii, din care fiecare, sper, a avut câte ceva de învăţat!

Ileana Bocanciu – Voluntar AEFC












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu