joi, 12 aprilie 2012

ŞCOALA ALTFEL - ŞCOALA FLORII DE COLŢ

Săptămâna Altfel, a început la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa, luni 2 aprilie 2012 cu activitatea „Şcoala Altfel – Şcoala Florii de Colţ”, activitate realizată în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, inclusă în programul „Armonie şi Culoare”. Având ca scop atragerea tinerilor în activităţi cu tematică ecologică, organizatorii şi-au propus ca obiective: identificarea de către elevi a unor probleme ecologice în şcoala în care învaţă, analizarea, propunerea de soluţii şi valorizarea acestor probleme, precum şi lucrul în echipă.
După o prezentare Power Point despre Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cei 82 de participanţi au fost împărţiţi în 10 echipe şi au completat o primă fişă de lucru cu cerinţe specificate: numele şi sloganul echipei, membrii şi căpitanul de echipă, sigla şi semnificaţia ei. Fiecare echipă s-a prezentat, după care a urmat completarea celei de-a doua fişe în care echipele au indentificat probleme ecologice din şcoală, le-au analizat şi au propus soluţii pentru rezolvarea lor, încercând valorizarea acestora. S-au dezbătut apoi pe rând problemele identificate şi s-au tras anumite concluzii.
La finalul lecţiei, elevii au urmărit o proiecţie Power Point despre aria protejată Rezervaţia Naturală Plaiul Domnesc şi au primit pliante şi sigle autocolante din patrea AEFC.
Din analiza fişelor de feed-back aplicate, cei mai mulţi participanţi (78,3%) au apreciat că interesul lor pentru aceasă activitate a fost mare şi foarte mare, activitatea a răspuns aşteptătilor într-o măsură mare şi foarte mare pentru procent de 74,5%, organizarea a fost bună şi foarte bună pentru 80,5% dintre participanţi iar cei mai mulţi şi-au îmbogăţit cunoştinţele din punct de vedere ştiinţific, organizatoric, social şi legat de viaţa personală.

Întocmit,
Prof. Marius Prundaru – Coordonator activitate
Preşedinte AEFC


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu