miercuri, 6 februarie 2013

Ziua Roşiei Montane la Târgovişte - Foto 1

Roşia Montană a împlinit 1882 de ani de la prima sa atestare documentară, pe 6 februarie 131. Roşia Montană este cea mai veche localitate minieră din România şi este considerată de istorici actul de naştere al poporului român.
Ziua Roşiei Montane este un prilej de a sublinia importanţa conservării şi punerii în valoare a patrimoniului natural şi cultural de la Roşia Montană şi de a face cunoscute riscurile la care este supusă întreaga zonă de către proiectul minier propus de compania Roşia Montană Gold Corporation.
Anul acesta s-a aniversat pentru prima dată Ziua Roşiei Montane la Târgovişte. Acţiunea a fost organizată de un grup de voluntari, cu sprijinul şi colaborarea Bibliotecii Judeţene « I.H. Rădulescu » Dâmboviţa, Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ, Societăţii Astronomice Române de Meteori şi Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Dâmboviţa.
Între orele 12 :00 şi 14 :00 în Piaţa Tricolorului s-a amenaja un stand informativ cu pliante şi fotografii. De la ora 16 :00, în sala mare a  Bibliotecii Judeţene « I.H. Rădulescu » au fost prezenţi peste 120 de oameni, majoritatea tineri, care au avut ocazia să vadă expoziţia de fotografii « Roşia Montană între rai şi iad » precum şi filme documentare pe această temă. Accesul publicului a fost gratuit.
În cursul lunii februarie, expoziţia de fotografii şi filmele documentare vor fi expuse pentru elevi în mai multe şcoli din judeţul Dâmboviţa, cu ajutorul profesorilor voluntari din Asociaţia Ecologică Floare de Colţ.
Implicarea AEFC în această activitate a fost :
-   Participarea la şedinţa de început (Marius, Vali, George, Nicu, Ileana)
-   Postarea pe pagina de Facebook şi pe blogul asociaţiei a acţiunii
-   Participarea la activitatea de pe platou (Vali, Nicu, George)
-   Participare la activitatea de la sală (Marius, Vali, George, Nicu, Silvia (cu un grup de elevi), Gheorghiţa (cu un grup de elevi), Tanţi Anghel (cu 4 voluntari AEFC)
-   Plata fotografiilor realizate pentru expoziţie
-   Asigurarea suportului pentru fotografii
-   Participarea la emisiunea « Fără secrete » - Columna TV (Vali şi Nicu)
-   Diplome şi adeverinţe pentru elevii şi profesorii participanţi.










































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu