marți, 15 octombrie 2013

Şcoală de educaţie turistică pentru tineret - la final!

În perioada 11-13 octombrie 2013 au avut loc activităţile teoretice şi practice ale proiectului „Şcoală de educaţie turistică pentru tineret”, susţinut de Direcţia pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa şi realizat în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ.
La proiect au participat 30 de tineri, reprezentând 5 unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa, doi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa şi patru reprezentanţi ai Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ (doi la tabăra tematică şi doi la activităţile organizatorice de mediatizare şi de selectare a beneficiarilor).
Participanţii la tabăra tematică au fost cazaţi la Centrul de Agrement pentru Tineret „Cerbul” din comuna Moroeni, administrat de Serviciul Public Judeţean de Turism Tineret şi Sport Dâmboviţa, iar activităţile practice s-au desfăşurat în munţii Leaota.
Vineri 11 octombrie 2013, cei 30 de tineri participanţi au participat la cursurile teoretice de educaţie turistică montană având ca tematică: echipamentul folosit în drumeţiile montane, marcajele turistice din România, noţiuni introductive despre alpinism, speologie şi orientare turistică.
Sâmbata 12 octombrie 2013, profitând de vremea minunată, participanţii au pornit la drum pe Valea Răteiului şi în cursul drumeţiei au vizitat Peştera cu 2 Intrări, Peştera Onicăi şi Cheile Răteiului. 
După-amiază s-au desfăşurat atelierele practice de căţărare şi coborâre pe coardă în rapel, unde fiecare participant a avut ocazia să-şi depăşească teama sau chiar să-şi demonstreze măiestria. La atelierul de seară, tinerii au avut parte de cursuri despre flora şi fauna montană precum şi de noţiuni de bază despre acordarea primului ajutor. A urmat concursul de orientare turistică de noapte, iar ziua s-a încheiat cu cântece de munte în jurul focului de tabără.
Duminica 13 octombrie 2013, tinerii au participat la noi aplicaţii practice de urcare şi coborâre pe coardă, realizate cu ajutorul Parcului de Aventură din incinta centrului de agrement. La încheierea taberei, cu ajutorul testelor finale, participanţii au demonstrat că nivelul lor de cunoştinţe tematice a crescut, aşadar toţi au primit insigne şi diplome de participare.

Întocmit,
Preşedinte AEFC
Pof. Marius Prundaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu