joi, 20 noiembrie 2014

9. O şcoală ca la carte!

Joi 20 noiembrie 2014, trei reprezentanţi ai socetăţii civile au fost prezenţi în Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” din Târgovişte, la invitaţia domnului director Nicolae Niculăescu. Pentru a putea desfăşura activităţi în comun, toţi elevii de clasa a VIII-a au ora de dirigenţie în acelaşi timp. Astfel, pe înserat, sala de sport a fost plină de copii, dornici să afle lucruri noi despre cum îşi pot petrece timpul liber, într-un mod util şi mai ales plăcut. 
Domnul Nicolae Posta, din partea grupului de iniţiativă „Chindia Jurasic Park” a povstit cu umor, despre începuturile turismului montan pentru tineret în judeţul Dâmboviţa. Domnul Marius Prundaru, reprezentant al Asociatiei Ecologice Floare de Colţ a prezentat în imagini, programul „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, în care au fost implicate pânâ în prezent 1642 de persoane, în cele 47 de etape. Cei 10 elevi ai şcolii, participanţi la ultimul proiect al acestui program – „Şcoală montană de iarnă” – au putut astfel să retrăiască cu ajutorul fotografiilor peripeţiile taberei, iar colegii lor au înţeles mai bine povestea lor plină de entuziasm. Doamna Ileana Bocanciu, din partea organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” a vorbit despre ce înseamnă cercetăşia şi cum poţi deveni cercetaş, având în vedere că în aceasă şcoală, activează are o unitate de lupişori (elevi de clasele I-IV). La final, a fost prezentată de doamna Bocanciu expediţia „Antarctica 2006” şi cartea „Antarctica un colţ de rai – Singură la capătul lumii – Jurnal de călătorie”.
După întâlnirea cu elevii, cei trei invitaţi au fost plimbaţi prin toată şcoala, pentru a vedea noua ei faţă. Cu multă muncă, implicare şi daruire, cei care se îngrijesc de această instituţie au cu siguranţă ce arăta! Clasele moderne sunt toate dotate cu camere de luat vederi dar şi cu televizoare cu plasmă. Copiii poartă uniforma în mod firesc, nu ca pe o obligaţie. Işi lasă clasele în ordine şi nu aleargă aiurea pe coridoare. Asociatia părinţilor funcţionează normal, pe pereţi sunt afişte peste tot rezultatele elevilor şi ale profesorilor, iar biroul directorilor stă permanent deschis, pentru orice problemă. Am simţit şi noi cu adevărat cuvintele doamnei director adjunct Iulia Popescu: „Asta este oaza noastra de linişte...” Cu siguranţă insă, astfel de şcoli există peste tot, acolo unde „omul sfinţeşte locul”!
În perioada urmatoare, pe coridoarele şcolii „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” din Târgovişte se vor putea admira fotografiile expoziţiei „Antarctica un colţ de rai” iar biblioteca şcolii s-a îmbogăţit cu 10 exemplare din cartea omonimă, pentru ca toţi cei dornici să afle peripeţiile unei dâmboviţence la capatul lumii, să o poata face!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu