sâmbătă, 31 martie 2012

ORA PĂMÂNTULUI ŞI CEVA ÎN PLUS

Începând din 2007, când la iniţiativa WWF – Australia,  pste 2, 2 milioane de oameni au stins lumina pentru o oră, în fiecare an din ce în ce mai multă lume se alătură acestei iniţiative. În 2012, sute de milioane de oameni din 6494 de oraşe din 150 de ţări au stins lumina la ora 20:30.
Şi pentru că în 2012, deviza Earth Hour a fost „Mai mult”, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ în parteneriat cu Primăria oraşului Fieni şi Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” Centrle Locale „Naparis” Pucioasa şi „Pia Brătianu” Bucureşti a organizat acţiunea „Ora Pământului şi ceva în plus”.
Îmbiaţi de vremea frumoasă de afară, copiii participanţi la activitate, profitând de experienţa celor mai în vârstă au grădinărit cu spor luîndu-se la întecere pentru a folosi sapa, cazmaua, grapa sau foarfeca de grădină. Ei au învăţat să facă brazde şi să planteze căpşuni, dar au aflat şi lucruri interesante despre viaţa organizată a albinelor gustând apoi mierea direct din fagure.
O altă verigă a acestei acţiuni a fost o nouă activitate din proiectul AEFC „Reciclând hârtia salvezi un copac” înclus în programul „Răspund prezent!” şi anume sortarea şi inventarierea maculaturii strânse până acum, în vederea reciclării sale. Cutiile au trecut din mână în mână şi după ce au fost cântărite au totalizat 635 kg.
Seara, odată ce luminile au fost stinse, sute de păhărele în care ardeau lumânări, au marcat simbolic Ora Pământului şi în oraşul Fieni iar copiii cercetaşi au strigat la unison „Gata oricând!”.
31 martie este şi data la care a luat fiinţă în 2010  Asociaţia Ecologică Floare de Colţ. Prin urmare, această activitate a fost dedicată aniversării a doi ani de la înfiinţare. În acest timp s-au derulat multe proiecte prin intermediul acestei organizaţii, numai în programul „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă” fiind împlicate în tabere de educaţie non-foramlă în mijlocul naturii,  1143 de persoane în cele 20 de etape desfăşurate până acum.
Şi pentru a râmâne în spiritul lui „mai mult”, de mâine 2 aprilie 2012, încep activităţile practice la munte ale proiectului „Şcoala Altfel – Şcoala Muntelui – O zi cu Cercetaşii” pe care AEFC îl va realiza în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” Pucioasa, Primăria oraşului Fieni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, proiect în care sunt implicaţi deja peste 240 de copii din 10 şcoli dâmboviţene, care vor descoperi tainele muntelui, îndrumaţi de monitori ai AEFC.
Vă aşteptăm alături de noi!


































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu