luni, 22 aprilie 2013

Centenarul Cercetăşiei - Proiecte locale


Organizaţia Naţională „Cercetaşii României“, membră a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (care numară în prezent peste 30.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii), împlineşte anul acesta 100 de ani de activitate.  În România, peste 2.500 de membri îşi desfăşoară activitatea în 55 de centre locale. Printre acestea, se numără şi Centrul Local « Naparis », înfiinţat în anul 2009 şi care reuneşte cercetaşii din nordul judeţului Dâmboviţa. 
Pentru a celebra cei 100 de ani de cercetăşie, Centrul Local „Naparis” deruleaza în perioada 20 aprilie – 15 iunie 2013, două proiecte locale, intitulate sugestiv: „Cercetaşi la Moroeni” şi „Fieni – oraş de cercetaş”. Scopul acestor proiecte este de a stimula participarea creativă a copiilor şi tinerilor, pentru a pune în valoare şi a promova localităţile în care aceştia trăiesc, prin intermediul cercetăşiei.
Dintre activităţile proiectelor amintim: întâlniri ale celor patru patrule de cercetaşi implicate, cu colegii lor de şcoală şi cu autorităţile locale, vizite la Carpatcement Fieni şi la sediul Administraţiei Parcului Natural Bucegi, plantare de puieţi, construirea unei mici sere din materiale reciclabile, tabere de cercetare la Dealul cu Fosile şi la Muscel, realizarea de materiale informative precum şi expoziţii de fotografii din cadrul proiectului.
Pe parcursul derulării activităţilor, cercetaşii vor fi sprijiniţi de autorităţile locale (Primăria oraşului Fieni şi Primăria comunei Moroeni) şi de şcolile la care aceştia învaţă (Şcoala „Diaconu Coresi” Fieni şi Şcoala „Ion Ciorănescu” Moroeni). Parteneri de nădejde vor fi: Carpatcement Holding, Parcul Natural Bucegi, Corpul Păcii prin intermediul Asociaţiei Mai Mult Verde şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ.
Le mulţumim tuturor pe această cale şi strigam în cor:
GATA ORICÂND!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu