luni, 26 august 2013

Şcoala Curajului 2013 - Foto 04 - Peşteri şi Cheile Răteiului

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ este o organizaţie neguvernamentală, care a luat fiinţă în anul 2010 la Fieni, din iniţiativa unor oameni pasionaţi de munte şi cu mare experienţă.
Organizaţia are ca scop atragerea tineretului în practicarea activităţilor ecologice, a ecoturismului şi a turismului specializat, în condiţii de deplină siguranţă şi cu protejarea mediului înconjurător.
Anul acesta, în perioada 19-25 august 2013 au avut loc activităţile teoretice şi practice ale proiectului „ŞCOALA CURAJULUI 2013” –  acţiune aflată la a V-a ediţie – care s-au desfăşurat în Munţii Bucegi şi Leaota cu locaţia de cazare la Centrul de Vacanţă „Cerbul” de pe Valea Ialomiţei.
Timp de şapte zile, 50 de tineri cu vârsta între 14 şi 19 ani, reprezentând cinci unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa (Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” şi Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa şi Liceul Tehnologic „Ing. Aurel Rainu” din Fieni), au luat parte la mai multe activităţi, preponderent în mijlocul naturii, unde au învăţat lucruri utile şi au legat noi prietenii.
Drumeţia montană, pe trasee marcate sau nemarcate, atelierele de orientare cu busola, căţărare, rapel, speologie, urcare cu blocatoarele, tir cu arcul, amenajarea unei tabere şi construirea unui adăpost, parcul de aventură sau focul de tabără, au fost tot atâtea ocazii de a-şi cunoaşte şi depăşi limitele dar şi tot atâtea prilejuri pentru amintiri de neuitat!
Tabăra a fost finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului şi realizată în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” şi Administraţia Parcului Natural Bucegi.
Următoarea acţiune de acest gen, „Şcoală Montană pentru Tineret” va fi susţinută de Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în luna octombrie, având finanţare de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa.
Vă aşteptăm alături de noi!

Preşedinte AEFC – Prof. Marius Prundaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu