luni, 30 martie 2015

13. AEFC - 5 ANI DE ACTIVITATE

La  30 martie 2010, a luat fiinţă Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată la dorinţa unui grup de prieteni, buni cunoscători în ale muntelui dar şi în ale lucrului cu tinerii. Astăzi, la cinci ani de la înfiinţare, putem spune că asociaţia a avut o activitate constant crescătoare, datorită sprijinului primit permanent din partea membrilor, voluntarilor, partenerilor sau finanţatorilor săi.
Asociaţia Ecologică Floare de Colţ îşi desfăşoară activităţile în cadrul a patru programe reprezentative: „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă” – proiecte desfăşurate în mijlocul naturii, bazate pe metodele educaţiei non-formale, în cadrul căruia s-au desfăşurat până acum 47 de etape, la care au participat 2642 de persoane, „Răspund prezent” – proiecte de implicare şi responsabilitate socială, „Armonie şi culoare” – proiecte care se desfăşoară în instituţii de învăţământ şi „Edelweiss” – proiecte în străinătate sau în parteneriat cu alte ţări.
În cei cinci ani de activitate, organizaţia a derulat 158 de activităţi sau proiecte, dintre care 19 au fost finanţate, cu o sumă în valoare totală de 194.643 lei, proiecte adresate unui număr de 2320 de persoane. Printre finanţatori se numără: Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, Ministerul Tineretului şi Sportului, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa, Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, Carpatcement Holding şi Corpul Păcii.
Cei mai importanţi parteneri în aceşti ani ne-au fost: Primăria oraşului Fieni, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Primăria Municipului Târgovişte, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa şi Primăria comunei Moroeni.
Asociaţia a aderat la Grupul de acţiune Locală „Bucegi – Leaota” şi la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa iar în perioada aprilie 2011 - februarie 2013 a avut în custodie Rezervaţia Naturală Paleontologică Plaiul Domnesc.
Activitatea organizaţiei a fost recunoscută la nivel local şi naţional:
-          noiembrie 2011 –  distincţie în cadrul „Galei Tânărului Voluntar”, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, pentru susţinerea şi promovarea activităţii de tineret.
-          decembrie 2012 –  la nominalizarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa AEFC a obţinut, în competiţie cu alte şase organizaţii din ţară, premiul „O societate verde – O societate curată” oferit în cadrul Galei Premiilor Revistei Info Mediu Europa – Ediţia a IV.
-          decembrie 2013 – distincţie în cadrul „Galei Tinerilor Voluntari 2013”, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, pentru susţinerea şi promovarea activităţii de tineret.
-          noiembrie 2014 – premiul la secţiunea ecologie cu proiectul „Şcoala Curajului 2014” la „Gala Naţională a Societăţii Civile Tinere” organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna.
-          decembrie 2014 – distincţie în cadrul „Galei de Tineret” organizată de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa pentru susţinerea şi promovarea activităţii de tineret.
În prezent organizaţia are 14 membri, majoritatea tineri şi 62 de voluntari, majoritatea cadre didactice, care se implică în activităţile asociaţiei.
Şi pentru că foarte curând va începe Săptămâna Altfel în şcoli, ne face plăcere să vă anunţăm că Asociaţia Ecologică Floare de Colţ în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” vor derula în perioada 6-10 aprilie 2015 activităţi specifice, în cadrul proiectelor „Natura prietena mea” şi „Cercetaşul curajos”, la care s-au înscris deja elevi şi profesori de la Şcoala Coresi Târgovişte, Colegiul naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa şi Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” Târgovişte.
Vă aşteptăm alături de noi!
Prof. Marius Prundaru – Preşedinte AEFC

Presa:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu