sâmbătă, 1 august 2015

1. ȘCOALA CURAJULUI 2015


Asociaţia Ecologică Floare de Colţ este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în martie 2010, având ca scop atragerea tineretului în practicarea activităţilor ecologice şi a turismului montan specializat sau de agrement, în condiţii de deplină siguranţă şi cu protejarea mediului înconjurător.
Școala Curajului este o tabără care a devenit deja tradiție, anul acesta având loc a VII-a ediție. De-a lungul anilor, la acastă tabără au participat 484 de persoane, dintre care 440 de tineri, care au deprins astfel pasiunea pentru munte și natură.
În perioada 10-16 august 2015 se vor desfăşura în Munţii Bucegi la Cabana Padina, activităţile practice ale proiectului „Şcoala Curajului 2015”, proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi realizat în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis”.
Timp de o săptămână, 40 de tineri, cu vârsta între 14 şi 35 de ani, iubitori ai muntelui şi cu rezultate deosebite la învăţătură,  vor participa la o mulţime de provocări, care le va pune la încercare curajul, voinţa şi tenacitatea. Ei vor parcurge trasee de drumeţie, vor intra în peşteri în adâncurile muntelui, vor participa la ateliere de căţărare şi rapel, se vor intrece la concursuri de orientare cu busola, vor face acţiuni de ecologizare sau se vor întâlni cu reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi şi ai Formaţiei Salvamont Dâmboviţa. Va fi o săptămînă plină de mişcare în aer liber, încheiată în sunet de chitară în jurul focului de tabără.
Să le dorim voie bună şi poteci însorite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu