miercuri, 26 octombrie 2016

CUPA FLOARE DE COLT - la final

În cadrul programului "Natura ne învaţă primii paşi în viaţă", s-a desfăşurat la sfârşitul săptămînii trecute (21-23 octombrie 2016), în Munţii Bucegi, într-un cadru natural mirific, pastelat de culorile toamnei, concursul "CUPA FLOARE DE COLŢ" - Ediţia a II-a, care a reunit opt echipe de elevi şi studenţi, cu vârsta între 14 şi 25 de ani, reprezentând tot atâtea instituţii de învăţământ sau asociaţii din judeţul Dâmboviţa. Scopul acestui proiect a fost atragerea tinerilor din judeţ, în special a celor cu oporunităţi reduse, la activităţi de educaţie non-formală în domeniul turismului montan. Probele de concurs au fost: drumeţie montană, escaladă la stâncă, coborâre în rapel, speologie, orientare turistică şi probă de cunoştinţe teoretice.
Cei 32 de tineri iubitori ai naturii, grupați echipe de câte patru persoane (doi băieţi şi două fete) s-a întrecut unii cu alţii, dar mai ales s-au întrecut pe ei înşişi, reuşind să-şi învingă temerile şi să înveţe lucruri noi şi folositoare, despre natură şi despre regulile muntelui, într-un cadru organizat.
Vremea a fost foarte bună pentru drumeţie, iar ateliere de cățărare şi coborâre în rapel au fost pe diferite grade de dificultate, la stânca din apropierea Hidrocentralei de la Gâlma. Priveliştea superbă văzută de sus şi senzaţia de victorie şi libertate au fost răsplata pentru spectaculoasa ascensiune pe lama ascuţită, echipată special cu corzi de siguranţă. Proba de orientare turistică cu busola, a fost cea care a încheiat concursul, punctajele acumulate situând pe primele locuri, participanţii care au reprezentat "Colegiul Naţional "Constantin Carabella" şi Liceul Tehnologic" Nicolae Ciorănescu" din Târgovişte. La final, concurenţii au primit insigne, diplome, medalii, tricouri şi premii.
Proiectul "CUPA FORAE DE COLŢ, realizat în parteneriat cu Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" - Centrul Local "Naparis" şi finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, a fost cea de-a 64-a etapă a  programului „Natura ne învață primii pași în viață”, program care a ajuns astfel la 3423 de participanți. Vă aşteptăm alături de noi, la următorul proiect: "Şcoală de educaţie montană" care se va desfăşura în luna noiembrie.
Președinte AEFC

Prof. Marius Prundaru





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu