vineri, 4 noiembrie 2022

Cupa Floare de Colţ - Ediţia a VII-a - 5 octombrie - 5 noiembrie 2022 - Proiect la final

 TRADIŢIE, ÎN CULORILE TOAMNEI

Atunci când toamna îşi intră în drepturi şi îşi face de cap prin păduri, culorile se răsfrâng în nuanţe, iar fructele pârguite se aşteaptă culese. Aşadar, e timpul să respectăm tradiţia.

Pentru Asociaţia  Ecologică Floare de Colţ, tradiţia înseamnă organizarea concursului "Cupa Floare de Colţ", concurs ajuns anul acesta la ediţia a VII-a şi care a fost organizat în perioada 27-30 octombrie 2022, cu finanţare din partea Ministerului Familiei,Tineretului şi Egalităţii de Şanse, sub egida Anului European al Tineretului.

Acţiunea s-a bucurat de participarea a 40 de tineri, reprezentând şcoli sau ONG-uri atât din judeţul Dâmboviţa cât şi din alte judeţe, grupaţi în echipe, au participat la mai multe probe tematice de turism montan specializat în Munţii Bucegi şi Leaota, fiind cazaţi la Complex Agrement Tabăra  Căprioara.

Probele concursului au fost: proba de cunoştinţe teoretice specifice, proba de drumeţie montană (parcurgerea traseului: tabăra Căprioara - Valea Raciului - Captare Raciu - Tabăra Cerbul şi retur precum şi traseul valea Răteiului - Peştera Onicăi - Cheile Răteiului) cu punctaj pentru deplasare în echipă şi folosirea echipamentului: bocanci, pelerină de ploaie, rucsac de tură, bidon pentru apă), proba de parcurgere a unui traseu de mână curentă (susţinută contra timp, cu folosirea alternativă a lonjelor de asigurare), proba de coborâre în rapel cu ajutorul corzii şi cea de orientare turistică cu busola (respectând indicaţiile din fişă), precum şi proba de speologie.

Probele inedite din acest an au fost propuse chiar de către participanţi şi au constat în: drumeţie şi escaladă de noapte, exerciţiu de acordare a primului ajutor unui accidentat, iar echipele care s-au remarcat, au fost "Luceferii de noapte" şi "Avangard" de la Liceul Teoretic Hyperion Bucureşti.  

Atmosfera de concurs a fost completată de serile petrecute în sunet de chitară, aşa cum stă bine, unei activităţi în mijlocul naturii. Soarele ne-a răsfăţat în fiecare zi, iar culorile toamnei ne-au încântat privirea la fiecare pas, bucuria specifică tinereţii răsunând timp de patru zile în toată pădurea, amintindu-ne din nou, cât de minunat poate fi muntele, în orice anotimp şi pe orice vreme!

Proiectul acesta a fost a 104-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ "Natura ne învaţă primii paşi în viaţă", program care a implicat până în prezent, peste 4900 de persoane în cei doisprezece ani de la înfiinţarea asociaţiei.

Bocanciu Ileana - Preşedinte AEFC - Coordonator proiect



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu