duminică, 17 noiembrie 2019

Civic montan 1 - 15-17 noiembrie 2019 - Album 6

Asociația Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, derulează în perioada 1 septembrie 2019 – 30 noiembrie 2019, cu cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița, proiectul "CIVIC MONTAN", proiect care are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din judeţul Dâmboviţa, în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan. Pentru atingerea obiectivelor proiectului, voluntarii asociației au mers în cursul lunilor septembrie-octombrie în 8 școli dâmbovițene reușind să prezinte elevilor (aproape 400 de elevi) și cadrelor didactice (mai mult de 15 cadre didactice) informații detaliate legate de echipamentul de munte, de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc.
Weekendul acesta (15-17 noiembrie) s-a derulat prima „testare în teren” a cunoștințelor prezentate, activitate care s-a desfășurat în zona taberei Căprioara, prin participarea a 40 de elevi și cadre didactice de la Școala gimnazială nr. 1 Moreni, Școala gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa și Liceul Tehnologic Pucioasa.
Ziua a treia s-a încheiat cu prezentarea marcajelor turistice și, normal, cu festivitatea de premiere. Mulțumiri gazdelor de la Tabăra Căprioara, mulțumiri transportatorului Agrar Moroeni. mulțumiri Consiliul Județean Dâmbovița. O nouă serie de tineri instruiți în spirit CIVIC MONTAN.





























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu