marți, 19 noiembrie 2019

Civic montan - Şcoala "I.Al. Brătescu Voineşti" Târgovişte - 19 noiembrie 2019

Asociația Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, derulează în perioada 1 septembrie 2019 – 30 noiembrie 2019, cu cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița, proiectul "CIVIC MONTAN", proiect care are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din judeţul Dâmboviţa, în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan.
Pentru atingerea obiectivelor proiectului, voluntarii asociației vor merge în mai multe școli dâmbovițene (minim 4) urmând să prezinte elevilor și cadrelor didactice (minim 200 de elevi şi 8 profesori) informații detaliate legate de echipamentul de munte, de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc.
Marți, 19 noiembrie 2019, am fost invitați de doamnele profesoare Maria Frățilă și Florina Stoica, la Școala Gimnazială nr. 2 "Ioan Alexandru Brătescu-Voinești" din Târgoviște pentru a face o prezentare a acestui proiect. În fața a 45 de elevi din clasele a V-a și a VII-a, într-una din clasele modern dotate din această școala etalon, am adaptat temele noastre (echipament, pericole, tehnică de mers) la anotimpul care se apropie, iar tinerii s-au arătat interesați de a experimenta aceste lucruri în zona montană, în cadrul unor viitoare tabere.
P.S. Mai sus, vorbesc de școală etalon, iar rezultatele se văd atât în dotare, în curățenie, dar și în educația copiilor. Și, REIAU, fiindcă eu sunt optimist în privința salvării României prin EDUCAȚIE, vă facem o confidență: nu am mai văzut, în ultima perioadă, copii așa cuminți...Felicitări, copii, părinți. dascăli! Felicităm conducerea și, implicit, cele două "motoare" numite Nicolae (Nae) Neculăescu și Iulia Popescu, directori cu har și vocație!

Posta Nicolae - Preşedinte ACJP



















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu